KROK ZA KROKEM: DVA TRIKY PRO NEJKŘUPAVĚJŠÍ BRAMBORÁK
1. Hrubá práce a Antioxidační TRIK! Brambory oloupejte. Nastrouhejte je IHNED na jemném struhadle. Nečekejte! To samé udělejte s cibulí. Směs brambor a cibule by měla být co nejjemnější, aby se uvolnil škrob. Okamžitě přidejte sůl a lžíci zakysané smetany. Proč smetana? Jde o starý trik – zabrání bramborákům zhnědnout po vychladnutí a udrží krásnou barvu.
2. Záchrana ŠKROBU: Klíč k soudržnosti! Tento krok je nejdůležitější. Nastrouhanou směs přesuňte do jemného síta (nebo gázy) a nechte ji asi 10 minut odstát. Uvidíte, jak přebytečná voda odtéká. Nádobu pod sítem nevylévejte! Na dně se usadí čistý, bílý bramborový škrob. Odlijte vodu a škrob přidejte zpět do nastrouhané směsi. Právě tento čistý škrob zajistí, že palačinky budou perfektně držet pohromadě i bez mouky a vajec!
3. Rychlé Smažení: Zlatá Koruna Křupavosti Smažení bramboráků je nejen snadné, ale i rychlé. Rozpalte na pánvi dostatečné množství rostlinného oleje. Lžíci bramborové směsi pokládejte do horkého oleje a jemně zploštěte. Smažte na středním plameni PĚT MINUT z každé strany.
FINÁLNÍ KROK: Hotové bramboráky položte na papírové utěrky, které okamžitě absorbují přebytečný olej. Zůstanou krásně křupavé a nebudou mastné.
SERVOVÁNÍ: Pravé bramboráky se nejlépe podávají horké, s hustou a čerstvou zakysanou smetanou. Zapomeňte na kečup nebo majonézu – nic nepřebije jednoduchost této kombinace.
Uvidíte, že po vyzkoušení tohoto receptu už se nikdy nebudete chtít vrátit k receptům s moukou. Zelenina je základ, a my jsme právě odhalili, jak využít její plný potenciál! Dobrou chuť!



















