Uvidíme, co musíme udělat!

Vařte 3 litry vody, nejvíce na 38 stupňů, aby kvasinky nezemřely. Rozpusťte v něm 10 lžící cukru a 10 gramů sušených droždí.

Pozor, množství kapaliny se téměř zdvojnásobí, proto používejte nádobu větší než 3 litry!

Po ponoření droždí do ohřáté vody nechejte za občasného míchání stát 6-10 hodin.

Pokud mu chystáme připravit kvasnicový roztok ráno, pak večer, když už tam venku není tak teplo, můžeme ho také aplikovat.

Nalijte 7 litrů vody do kbelíku, poté přidejte 3 litry roztoku droždí a zalijte okurky a stonky rajčat.

Ve skutečnosti jej lze použít na jakoukoli zeleninu, protože má velmi dobrý účinek.

Opakujte každých 12 dní u okurek a každých 15 dní u rajčat a jiné zeleniny.

Před použitím kvasnicového džusu své rostliny důkladně zalijte čistou vodou.

Kvasinková šťáva podporuje vývoj ovoce a listů a zabraňuje růstu plísní. Proč to funguje? Kvasinky totiž brání usazování dalších škodlivých hub.

Účinek bude patrný po 3-4 dnech, listy rostliny budou krásné, jasně zelené barvy a budou se vyvíjet mnohem lépe, ovoce bude krásnější.

Tato metoda se rozhodně používá po západu slunce, v žádném případě za slunečného dne.

Zdroj:.blikk.hu