postup:

Posečená tráva by měla být trochu delší, ne úplně krátká. Ideální je, když je tráva šťavnatá, ale ne příliš mokrá. Trávu naložte do černého igelitového pytle. Pokud je tráva mokrá, umístěte pytel na slunce a nechte stát tam. Pokud je příliš suchá, mírně ji zvlhčete tak, že do pytle nalijte 2-3 šálky vody. Trávu nechte stát v uzavřeném pytli na teplém místě asi 2-3 dny. Během této doby se začne proces fermentace .

Obecně proces fermentace probíhá při vyšších teplotách a teplota v takovém černém pytli na teplém místě se vyšplhá na 60 – 70 ° C . Výhodou je tedy i to, že při takové teplotě se už zničí všechny patogeny a v případě , že se s trávou dostal do pytle i nějaký škodlivý hmyz, zda housenky, za tento čas v pytli zahyne. Po uplynutí 2-3 dnů pytel s trávou rozvažte a připravte si plastové vědro. Naplňte vědro do poloviny připravenou travní směsí a zalijte odstátou vodou. Vědro s takto připraveným hnojivem nechte stát alespoň 2 hodiny, aby se do vody dostaly všechny užitečné látky z trávy .

Roztok si scedíme a dáme do konve. Používáme ho neředěný apod každou rostlinu nalijeme asi 1 litr. Uvidíte, jak vám po této výživě porostou i rostliny, jejichž růst se zastavil. Náhodné nové plodné květy a doslova se budou měnit před vašima očima. 

Zdroj:Dobrenoviny.sk