postup:
Jahody si dobře omyjeme a očistíme. Větší kousky překrojíme na polovičku, ostatní necháme tak, jak jsou. Jahody dáme do většího hrnce a zasypeme cukrem. Odložíme stranou, na chladnější místo a necháme přes noc odstát (max.24 hodin) .
Po uplynutí této doby, jahody s cukrem svaříme dvakrát , vždy po dobu tří minut a pokaždé necháme vychladnout. Díky tomuto postupu se odpaří přebytečná tekutina a džem pěkně zhoustne.
Pak, pokud nemáte rádi větší kousky v džemu, můžete jahody ještě zlehka rozmačkáme na brambory. Následně už jen přidáme kyselinu citrónovou a dáme naposledy na plamen, kde za stálého míchání necháme převařit do požadované hustoty. Hotový horký džem dávkujeme do zavařovacích sklenic a sterilujeme 5-7 minut – jen tak, aby chytlo víčko.
Vyjde nám asi 4 litry domácího džemu.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk