postup:

Zahřejte smetanu na 80 – 90 ° C, přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

Zožte z plamene, zakryjte s potravinářskou fólií, nechte vychladnout a pak dejte na 2-3 hodiny do chladničky.

Přeneste vychlazený krém do misky a vyšlehejte s mixérem , nejprve při nízké rychlosti 2 minuty, potom při vysoké rychlosti, dokud nebude pevný a nadýchaný. Dávejte pozor, abyste krém neprešľahali.

Nachystejte si formu (24 x 9 cm), vyložte ji s potravinářskou fólií a namažte ji trochou oleje.

Přidejte ¼ smetanového krému, pak sušenky namočené v kávě a vytvořte další vrstvu.

Pokračujte ve střídání vrstev sušenek a smetany. Celkem vám vyjdou 4 vrstvy, z nichž poslední jsou sušenky.

Tip. Oložte trochu krému na finální ozdobení koláče.

Koláč zakryjte fólií a dejte vychladit na 8 hodin .

Potom vyklpte z formy, odstraňte fólii a potřete strany zbylým krémem.

Poprašte kakaového prášku a můžete podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.dobrenoviny.sk