postup:
Zahřejte smetanu na 80 – 90 ° C, přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
Zožte z plamene, zakryjte s potravinářskou fólií, nechte vychladnout a pak dejte na 2-3 hodiny do chladničky.
Přeneste vychlazený krém do misky a vyšlehejte s mixérem , nejprve při nízké rychlosti 2 minuty, potom při vysoké rychlosti, dokud nebude pevný a nadýchaný. Dávejte pozor, abyste krém neprešľahali.
Nachystejte si formu (24 x 9 cm), vyložte ji s potravinářskou fólií a namažte ji trochou oleje.
Přidejte ¼ smetanového krému, pak sušenky namočené v kávě a vytvořte další vrstvu.
Pokračujte ve střídání vrstev sušenek a smetany. Celkem vám vyjdou 4 vrstvy, z nichž poslední jsou sušenky.
Tip. Oložte trochu krému na finální ozdobení koláče.
Koláč zakryjte fólií a dejte vychladit na 8 hodin .
Potom vyklpte z formy, odstraňte fólii a potřete strany zbylým krémem.
Poprašte kakaového prášku a můžete podávat.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj.dobrenoviny.sk