Léčivé vlastnosti třezalky tečkované

  1. Posiluje nervový systém . Připravte si tinkturu z třezalky tečkované mletím 50 g sušené byliny a zalijte ji 0,5 litru vodky. Trvejte na 10 dnech, napněte a vezměte 20 kapek třikrát denně.
  2. Normalizuje vegetativní výkyvy . Nalijte vroucí vodu přes sušenou třezalku tečkovanou, počkejte, až se čaj vyloučí, a poté vypijte šálek teplého nápoje.
  3. Pomůže vám soustředit se . Vařte čaj se stejným množstvím třezalky a meduňky. Vypijte šálek se snídaní. Nápoj je vhodný pro studenty.
  4. Obnovuje práci trávicího traktu . Pijte čaj z třezalky po dobu dvou týdnů. Chcete-li jej připravit, nalijte 2 lžičky. byliny s vroucí vodou. Povolená sazba je až 4 šálky denně.
  • Zmírňuje revmatismus . Smíchejte 25 g bylinkových květů s 0,5 l olivového oleje. Nalijte směs do skleněné nádoby a uložte na teplé místo po dobu 5 dnů. Nádobu vystavte slunci, aby kapalina změnila jasně červenou barvu. Odstraňte oddělenou vrstvu vody a bolavá místa potřete olejem.
  • Hojí rány, odstraňuje modřiny a lišejníky . Olej popsaný výše také pomůže zbavit se šindelů a dokonce zmírnit bolest při podvrtnutí.
  • Řeší problémy stomatitidy a gingivitidy . Nalijte 10 g sušených bylin 50 g alkoholu (70%). Trvejte na tom 10 dní. Léčivá směs rychle eliminuje výše uvedená onemocnění.
  • Eliminuje hemoroidy . Připravte horkou sedací koupel s 1 polévkovou lžící. l. byliny 0,5 litru vody. Můžete jej použít za pouhých 5 minut.
  • Bojuje s oparem . Vezměte 0,5 lžičky. lněný olej obohacený o třezalku tečkovanou a naneste na ni namočenou vatovou podložku. Stejný lék pomáhá při chřipce, ospalosti a depresi.
  • Ošetřuje stárnoucí a problémovou pokožku . Výhody infuze třezalky tečkované jsou prostě obrovské, pokud jde o péči o stárnoucí pokožku. Působí jako protizánětlivý, antimikrobiální a čisticí prostředek.

Esenciální oleje, kyseliny, flavonoidy, vitamíny různých skupin, alkaloidy a cerylalkohol – všechny tyto složky zmírňují celou řadu zdravotních problémů. Pravidelně užívaný čaj, olej nebo tinktura z třezalky přináší výsledky za pár dní .

Je třeba sbírat třezalku tečkovanou pouze za suchého počasí až do poledne: slunce ještě nebývá, ale rosa je pryč. Správně připravená kolekce zaschne za 2 dny. Pak je lepší jej skladovat na suchém a tmavém místě. Bylina může být skladována po mnoho let, aniž by došlo ke ztrátě jejích vlastností. Věděli jste o tom dříve? Pokud ne, pak jsme si prostě jisti, že vaši blízcí jsou také ve tmě. 

Zdroj.Fithacker