Kukuřičná zrna omyjte a vložte do hrnce. V samostatném hrnci je osolte a přiveďte k varu. Vložte kukuřici do vody a vařte 20 minut, na konci přidejte olivový olej.

Nezapomeňte, že oslazení kaše nebo přidání mléka zvyšuje její kalorickou hodnotu a glykemický index.

Tuto kukuřičnou kaši můžete jíst denně v kombinaci s dalšími potravinami, které jsou účinné při hubnutí. Můžete jíst tolik zeleniny, kolik chcete, aniž byste si vzali cokoli jiného, nebo můžete jíst kaši v několika porcích. První den si připravte 400 g kukuřičné kaše s nakrájenou okurkou a rajčetem. Jako dezert snězte jablko nebo hrušku. Vypijte alespoň 2 litry vody, nejlépe obyčejné vody, ale lze přidat i neslazený čaj.

Druhý den snězte 400 g této lahodné kukuřičné kaše. Můžete ji jíst se stejnou zeleninou jako předchozí den nebo přidat další zeleninu a koření podle své chuti. Dále snězte kousek svého oblíbeného ovoce a vypijte alespoň 2 litry vody.

Druhý den si uvařte pouze 300 g kukuřičné kaše. K ní můžete sníst salát z bílého zelí a mrkve. Zeleninu můžete konzumovat v jakémkoli množství, které vás zasytí. Ovoce tentokrát nejezte, ale přidejte si neslazený zelený čaj. Nezapomeňte ho vypít. Kromě čaje je důležité vypít dva litry vody nebo neslazené vody.

Čtvrtý den zahrnuje také 400 g kukuřičné kaše s přiměřeným množstvím bílého zelí a mrkvového salátu. Lze jíst rajčata, okurky a ovoce (ovoce s nízkým glykemickým indexem, jako jsou borůvky, jahody, maliny, citrusové plody atd.). V takovém případě je třeba vypít alespoň 2 litry vody. Několikadenní konzumace takové kaše vám může pomoci zhubnout až 5 kg. Konzumace zeleniny a zdravých potravin, které doplňují jídelníček, může navíc pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a zabránit škodlivým výkyvům inzulinu v těle. Vysoké množství vlákniny v kukuřičné kaši pomáhá čistit střeva od toxinů a škodlivých látek a zlepšuje metabolismus.