postup:

Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, cukr , pak pomalu přidáme mléko, prášek do pečiva smíchaný s moukou a nakonec na sníh vyšlehané vaječné bílky. Polovina cesta se navrství na plech na pečení o rozměrech 30 x 20 cm, který je vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180 stupňové v předehřáté troubě po dobu asi 8 až 10 minut. Do druhé poloviny těsta přidáme kakaový prášek a upečeme stejně, jako první. Obě těsta se nechají vychladnout.

Mouka a vaječný žloutek smícháme s 3 dl mléka. Zbývající mléko dáme vařit a když sevře, vmícháme vaječnou směs a uvaříme hustý krém. Necháme úplně vychladnout. Máslo se vyšlehá s 2 druhy cukru, pak se oba krémy spoje. 0,5 l smetany ke šlehání se vyšlehá na tuhou šlehačku a asi 2 dl šlehačky se odebere a jemně vmíchá do krému.

Žluté těsto se vloží zpět do plechu na pečení a rovnoměrně něj naneseme krém a umyté jahody. Na vrch položíme hnědé těsto. Nakonec se na vrch hotového koláče nanese zbylá šlehačka. Dámě do lednice a podáváme vychlazené.

Zdroj.Dobrenoviny.sk