Jitrocel má mnoho zdravotních výhod, jako je podpora imunitního systému, detoxikační účinky a silné antiseptické účinky. Pomáhá také při nachlazení, křečových žilách, astmatu, alergiích, trávení a zajišťuje pevnou kostní tkáň.

Podporuje také funkci jater a ledvin a má močopudné účinky. Jitrocel je schopen léčit téměř jakoukoli ránu a je účinný i ve formě sirupu proti kašli.

Jitrocelový čaj – výborný při kašli, alergiích, zahlenění a chorobách plic

Pro přípravu jitrocelového čaje potřebujete 2 čajové lžičky sušených listů a 0,5 litru vody. Do menšího hrnce dejte listy jitrocelu a zalijte je požadovaným množstvím vroucí vody. Nechte louhovat přibližně 15 až 20 minut a poté čaj sceďte.

Jitrocelový čaj je vynikající při potížích s kašlem, alergiemi, zahleněním a chorobách plic. Doporučuje se pít 2 šálky denně.

Zázračná mast, kterou v obchodě nekoupíte

Potřebujeme (dávka na celý rok): 500 g vepřového sádla 200-300 g včelího vosku Jitrocelové listy (jitrocel kopinatý) – množství závisí na velikosti listů a potřebujeme jich tolik, aby byly celé pokryty pod rozpuštěným tukem.

postup přípravy :

Nejprve rozpustíme 500 g vepřového sádla a přidáme nadrobno nakrájené jitrocelové listy. Směs necháme louhovat při teplotě 60 stupňů po dobu 4 hodin a poté necháme odležet přes noc při pokojové teplotě.

článek pokračuje na další stránce..