postup:

Do větší mísy si dáme bílky, přidáme citrónovou šťávu a šleháme při nízkých otáčkách.

Během šlehání přidáme ve dvou dávkách cukr a pokračujeme, dokud nevznikne polotuhý sníh (nemusí být zcela tuhý, aby korpus při pečení nepraskl).Do hotového sněhu zašleháme při nízkých otáčkách žloutky.

Potom k vaječné směsi prosejeme mouku, i kakaový prášek. Pomocí metličky zapracujeme .Do samostatné misky nalijeme mléko, přidáme olej a smícháme tak, aby obě složky splynuly. Přidáme trochu vaječné směsi a rozmícháme, pak smícháme s celou vaječnou směsi.Na dno dortové formy dáme pečící papír, nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 160 ° C. Pečeme asi 40 minut.

Korpus dáme vychladnout na mřížku a připravíme si krém. Do misky nasypeme želatinu, přidáme teplou vodu a necháme nabobtnat 10 – 15 minut. Do druhé misky si nasypeme cukr, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Následně přidáme želatinu. Vyšleháme metličkou nad párou do hladké hmoty. Necháme vychladnout a přidáme mascarpone. Jemně promícháme, aby se vše dobře spojilo. Vyšleháme si šlehačku a přimícháme k hmotě s mascarpone. Korpus si překrojíme na polovinu a jeden díl skrojíme na průměr 15 cm.

Kávu zalijeme horkou vodou a smícháme. Necháme vychladnout a přidáme rum. Tímto roztokem navlhčíme korpus. Navrstvíme část krému a přiklopíme menším korpusem, který také navlhčíme kávovým roztokem. Zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.Když je dort dostatečně ztuhlá, vyjmeme ji z chladničky a vyjmeme z formy.

Vrch posypeme kakaem a můžeme podávat. Nakrájíme a vychutnáváme. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:youtube/ Nino’s Home