postup:

Sušenky, švestky, meruňky a ořechy umeleme.

Čokoládu s máslem si rozpustíme ve vodní lázni a přidáme do pomleté směsi. Smetanu smícháme s cukrem. V samostatné misce si zalijeme želatinu a necháme nabobtnat. Smetanu s cukrem šleháme asi 2 – 3 minuty, přidáme tvaroh a pokračujeme v mixování, dokud hmota nebude hladká.

Želatinu dejte na chvíli rozpustit do mikrovlnky a potom k ní přidejte 2 – 3 lžičky šlehačky a smíchejte. Přidejte do zbytku šlehačky a vše spolu vyšlehejte mixérem. Na dno formy si dejte potravinářskou fólii, navrstvěte na ni sušenkové těsto a na to šlehačkový krém. Takto střídavě vrstvěte, dokud nedáte poslední Sušenkové vrstvu.

Vrch koláče přikryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do chladničky. Na druhý den vytáhněte z chladničky. V hrnci zahřejte 2 lžíce mléka, 15 g másla a 50 g čokolády ve vodní lázni a vymíchejte hladkou polevu. Polijte ní vrch koláče a nechte ztuhnout asi 15 minut. Pomocí potravinářské fólie vyjměte koláč ven z formy, nakrájejte a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:Dobrenoviny.sk