5. Protahování nohou

Ležíme na zádech a přitlačíme si kolena k hrudi. Napneme břišní svaly, zvedneme hlavu, krk a ramena z podlahy, dolní část zad přitiskneme k podložce. Mírně obalíme ruce kolem vnějšího povrchu stehen mírně nad koleny. Nadechneme se a natáhneme ruce nad hlavu, zároveň natáhneme nohy rovně, 10-15 cm nad podlahou. Dolní část zad je přitlačena k podložce. Pokud se zvedne, nesnižujte naše nohy až do konce. Když se kolena vrátí k hrudi, vydechněte a rozložte paže.

Provádíme několik opakování.

Vysněné tělo: 15 cvičení Pilates, které zvládnou i začátečníci

6. Křížový kříž

Ležíme na zádech, ohýbáme kolena v úhlu 90 stupňů (nohy by měly být rovnoběžné s podlahou). Jemně dejte konečky prstů za hlavu, lokty jsou otočené do stran. Zapojíme svaly jádra, spodní část zad přitiskneme k podlaze a odtrhneme lopatky od podložky. Při výdechu otočíme oblast horní části těla doprava, narovnáme levou nohu a přiblížíme levý loket k pravému kolenu. Nadechneme se a vracíme se do centra. Opět vydechujeme, otočíme zónu horní části těla doleva, pravá noha je současně uvolněná a tlačí pravý loket k levému kolenu.

Provádíme několik opakování, střídajících se stran.

Vysněné tělo: 15 cvičení Pilates, které zvládnou i začátečníci

7. Nůžky

Ležíme na zádech, nohy rovné, ruce po stranách těla. Utáhneme tělo, přitlačíme hlavu, ramena a spodní část těla k podložce a nohy zvedneme asi 30 od podlahy . Držíme nohy rovně a třepotavými pohyby se střídavě zvedáme.

Provádíme několik opakování.

Vysněné tělo: 15 cvičení Pilates, které zvládnou i začátečníci

8.

Prkno + zvedání nohou
Počínaje postranním prknem (levá strana) je levé předloktí na podlaze, nohy jsou složené a tělo je v přímce. Zvedáme pravou ruku nahoru. Zvedáme pravou nohu tak vysoko, jak je to možné, nyní ji trochu tlačíme dopředu, abychom zaklepali na koberec před námi. V opačném směru také zvedneme nohu, nyní ji trochu posuneme od sebe a zaklepáme na koberec za námi. Střídáme údery zepředu a zezadu, poté měníme strany. Snažíme se vyhnout zkroucení.

Zdroj:econet