5. Nespavost

Nespavost často zahrnuje vysokou úroveň úzkosti a nepřítomnosti mysli . Příznaky zahrnují potíže se spánkem a časné ranní probouzení. Vyskytuje se spíše u žen.

6. Mělké dýchání

Mělké dýchání se vyskytuje stejně u obou pohlaví, dokonce i šest měsíců před infarktem ! Můžete také pociťovat závratě a dušnost.

7. Nepravidelný srdeční tep

Příznaky srdečního selhání se objevují neočekávaně.

Arytmie je často doprovázena záchvaty paniky a úzkosti, zejména u žen. Nepravidelné bušení srdce trvá od jedné do dvou minut a pokud stav neustupuje, dostavuje se závratě a extrémní únava. V takovém případě je důležité okamžitě zavolat lékaře.

8. Bolest na hrudi

Bolesti na hrudi mohou mít různou intenzitu a formu. Také se může rozšířit na jednu nebo obě paže ve formě nepříjemného brnění a tento pocit se může rozšířit i na dolní čelist, krk, ramena nebo břicho.

U mužů tento příznak ukazuje na nejdůležitější rané příznaky blížícího se srdečního infarktu, které by neměly být ignorovány. Na druhou stranu postihuje pouze 30 procent žen.

9. Vypadávání vlasů

Nejčastěji postihuje muže nad 50 let, ale v rizikové skupině mohou být i některé ženy. S plešatostí souvisí i zvýšená hladina hormonu kortizolu.