Petržel

Petržel dává nejlepší výsledky, pokud je vysazena ze sazenic, a ideální doba pro výsadbu sazenic do země je říjen a listopad. Na otevřeném poli se petržel pěstuje pro kořeny a uvnitř pro listy. Petržel je velmi odolná rostlina a snese mráz a teploty do minus 20 stupňů. Pěstování petržele na zahradě je tou správnou volbou pro podzimní dny a vše o pěstování petržele se dozvíte prostřednictvím tipů pro úspěšné pěstování petržele na poli i ve skleníku.

Říjen je ten pravý čas na výsadbu podzimních květin. Existuje mnoho druhů, které můžete vysadit na podzim, které začnou kvést brzy na jaře.

V říjnu můžete vysadit cibuloviny, jako jsou hyacinty, narcisy, tulipány, visibaby a sasanky. Mohou růst v květináčích, záhonech se sezónními květinami, pod stromy nebo na trávníku.

Cibule mají podzemní orgány, které jim umožňují přežít v různých povětrnostních podmínkách, protože slouží jako zásobárna potravy. Půda musí být kyprá a propustná a je nutné odstranit veškerý plevel.

Tip: Všechny druhy hlávkového salátu rostou nejlépe na podzim. Vyberte si tedy odrůdu, která se vám líbí, a klidně ji hned teď zasejte. Už za měsíc si pochutnáte na čerstvém zeleném salátu z vaší zahrádky.