Příprava krkovičky:
1.) Krkovičku necháme vcelku. Svrchu ji nařízneme, jako bychom z ní chtěli vytvořit pláty.
2.) Vznikne nám z ní pěkný obrazec harmoniky, avšak třeba si dát pozor, abychom ji neprekrojili.
3.) Musí zůstat v jednom kuse. Krkovičku ochutíme solí, dobře ji opepříme a mezi její zářezy vložíme nakrájené kousky cibule.
4.) Krkovičku v takovéto směsi necháme marinovat. Klidně ji můžeme nechat v chladničce i celou noc.
5.) Když je krkovice připravena, do zářezů ještě přidáme kysané zelí.
6.) Celé maso opět přikryjeme zelím
7.) Pak na ni vylijeme vývar, aby bylo maso šťavnaté a zakryjeme mísu.
8.) Krkovičku pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů, přibližně 2 hodiny.
9.) Krkovičku po jejím dopečení podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com