Příprava krkovičky:

1.) Krkovičku necháme vcelku. Svrchu ji nařízneme, jako bychom z ní chtěli vytvořit pláty.

2.) Vznikne nám z ní pěkný obrazec harmoniky, avšak třeba si dát pozor, abychom ji neprekrojili.

3.) Musí zůstat v jednom kuse. Krkovičku ochutíme solí, dobře ji opepříme a mezi její zářezy vložíme nakrájené kousky cibule.

4.) Krkovičku v takovéto směsi necháme marinovat. Klidně ji můžeme nechat v chladničce i celou noc.

5.) Když je krkovice připravena, do zářezů ještě přidáme kysané zelí.

6.) Celé maso opět přikryjeme zelím

7.) Pak na ni vylijeme vývar, aby bylo maso šťavnaté a zakryjeme mísu.

8.) Krkovičku pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů, přibližně 2 hodiny.

9.) Krkovičku po jejím dopečení podáváme.

kuchniaaleex.blogspot.com

Přejeme dobrou chuť!

zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com