Postup:

Změklé máslo rozšlehejte spolu s vejcem, moučkovým cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte do směsi i hladkou mouku, kypřící prášek, zakysanou smetanu, a nakonec rukama vypracujte hladké a vláčné homogenní těsto. To rozdělte na dvě stejně objemné části. Získáte tak dva korpusy.

Jednu část těsta si rozválejte na pomoučeném vále v tenčí plát a ten umístěte do plechu s pečícím papírem. Poté těsto propíchejte vidličkou na několika místech a dejte péct do trouby na cca 10 minut při 200 °C.

Hotový korpus vyjměte a ořízněte okraje, abyste získali pravidelný obdélník. Také překrojte na dva pláty v polovině. Obdobně postupujte i s druhou částí těsta. V závěru tedy budete mít k dispozici 4 stejně velké obdélníkové korpusy a jeho okrájené zbytky (ty rozmělněte). Nyní na každý korpus naneste dostatečnou vrstvu marmelády nebo džemu dle výběru a jednotlivé pláty na sebe poskládejte.

Povrch koláče také pomažte ovocnou pomazánkou a zasypte drobenkou z okrájeného korpusu.

Dobrou chuť

Zdroj:varimedobroty