postup:

  1. Nejprve si vejce rozdělte na žloutky a bílky, z těch v míse vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte do pěny s krupicovými cukrem a vanilkovým extraktem.
  2. Dále do směsi přilijte i slunečnicový olej, mléko a vsypte polohrubou mouku, kakaový prášek, skořici a kypřící prášek do pečiva. Vytvořte homogenní hladké těsto. Do něj na závěr zakomponujte metličkou i bílkový sníh.
  3. Následně vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto na roládu a rovnoměrně rozprostřete špachtlí. Dejte těsto péct do trouby na deset minut při 180 stupních Celsia.
  4. Ideální je, když 15 minut před pečením troubu předehřejete. Hotový ještě horký korpus vyklopte na mokrou utěrku a srolujte. Mezitím si připravte krém.
  5. Hořkou čokoládu si rozpusťte spolu s lžící smetany. Pak si vyšlehejte v míse smetanu do tuha a postupně do ní přidejte i rozpuštěnou hořkou čokoládu. Korpus pak rozmotejte a navrstvěte něj čokoládovou nádivku.
  6. Opět srolujte a dejte zákusek na tácku vychladit do lednice. Potřebovat bude ideálně několik hodin. Povrch rolky lze také přelít čokoládovou polevou, nebo si dopřát šlehačku na povrch!

Máme hotovo.

Přejeme Vám dobrou chuť.

zdroj: www.aparat.com