Jak používat slupku na pokožku

  • Peeling v čistém stavu Nejprve si umyjte obličej mýdlem nebo pěnou. Po 10 minutách pokožku otřete kouskem kůry, po 20 minutách ji znovu omyjte teplou vodou. Tento postup lze provést 2-3krát denně. Dobrý způsob, jak strávit víkend péčí o svou krásu!
  • Banánová slupka s ovesnými vločkami Vložte umytou slupku jednoho banánu, 2 lžíce, do misky mixéru. l. med a třetinu sklenice ovesných vloček. Smíchejte všechny přísady do hladka. Naneste pastu na očištěný obličej lehkými masážními pohyby, kromě pokožky kolem očí. Po 10 minutách masku opláchněte teplou vodou a naneste zvlhčující, nikoli však mastný krém.
  • Banánová pokožka s kurkumou O skutečnosti, že  kurkuma  je účinný kosmetický přípravek, je známo již dlouho. Jeho protizánětlivé vlastnosti jsou hříchem, který se nepoužívá v boji proti akné! Vezměte banánovou slupku, umyjte a rozemlejte na buničitý stav. Smíchejte kurkumové pyré v poměru 1: 1 a mírně zřeďte vodou.Aplikujte produkt na očištěnou pokožku a udržujte ji 15 minut. Poté by měla být maska ​​omyta teplou vodou a nanesen nemastný výživný krém.
  • Kůra a citronová šťáva Přírodní kyselina citrónová může nejen  ničit bakterie , ale také bělit pokožku a omezovat jizvy. Pro přípravu citronové banánové pasty smíchejte slupkové pyré a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu v poměru 1: 1. Směs naneste tamponem nebo štětcem, po 15 minutách masku opláchněte a zvlhčete obličej svým oblíbeným krémem.
  • Banánová slupka a prášek do pečiva Smíchejte polévkovou lžíci bramborové kaše s poloviční lžící běžného prášku do pečiva a přidejte směs do husté zakysané smetany s vodou. Naneste masku na očištěnou pokožku vatovým tamponem po dobu 15 minut, poté opláchněte teplou vodou a naneste zvlhčovač.Prášek do pečiva má úžasnou schopnost  čistit póry od nečistot , takže po několika takových postupech bude pokožka znatelně čistší, zarudnutí a zánět zmizí beze stopy.

Masky na  banánové slupky  nemají prakticky žádné kontraindikace, takže je můžete používat každý den. Pokud nejste alergičtí na složky navrhovaných produktů, neváhejte vzít tyto recepty do provozu a také je sdílet se svými blízkými!

Zdroj.Fithacker