Co zjistil Dr. Otto Wartburg o cukru a rakovině

Podle něj je růst zhoubných rakovinných buněk způsobován spalováním glukózy prostřednictvím jejího rozkladu bez použití kyslíku (glukóza se za normálních okolností zpracovává za přítomnosti kyslíku).

Tento anaerobní rozklad glukózy je výsledkem recyklační glykolýzy (metabolického procesu) a alkoholové dehydrogenázy pomocí genu Adha.

Jde tedy o přesný opak toho, jak pracují zdravé buňky, které vyrábějí energii z glukózy za pomoci kyslíku v buněčných mitochondriích.

Na základě toho Dr. Wartburg došel k závěru, že rakovina je v podstatě mitochondriální dysfunkce, při níž tělo namísto normálního využívání kyslíku, energii tvoří fermentací cukrů.

Proto se domníval, že pokud pacient ze stravy odstraní cukr, rakovina se v těle nevyvine. A v případě, že už se vyvinula, tak ji tímto způsobem dokážete vyhladovět k smrti.

Jaké potraviny odstranit ze stravy, abyste vyhladověli rakovinu

O vyřazení cukru ze stravy se však lépe mluví, než prakticky realizuje.

Dokážete se totiž vyhnout potravinám, o kterých je zřejmé, že obsahují rafinovaný cukr – jako jsou sladkosti, koláče, sušenky a podobně.

Avšak mnohé potraviny obsahující cukr jeho přítomnost na obalu buď vůbec nepřiznají, nebo ho skryjí pod jinými názvy jako jsou kukuřičný či glukózo-fruktózový sirup.

Nejlepším pravidlem je proto vyhýbat se zpracovaným potravinám a polotovarům, do kterých se cukr nejčastěji přidává. Namísto nich upřednostněte nezpracované potraviny.

To znamená následující:

čerstvou zeleninu a ne konzervovanou

čerstvé nezpracované maso a ne masné výrobky (salámy, klobásy a podobně)

žádné sušenky, sušenky, čokolády a jiné sladkosti

ovoce jen omezeně a jen takové, které neobsahuje velký podíl cukru

žádné mléko a mléčné výrobky (kromě přírodních bílých jogurtů, nebo tvarohu při Budwigové protinádorové dietě)

pečivo jen velmi omezeně, i to jen celozrnné s nízkým glykemickým indexem

žádný alkohol (často obsahuje cukr a celkově zatěžuje tělo)

Také je lepší se alespoň dočasně přestat stravovat v restauracích, kde si nejste jisti z jakých surovin vám připravili vaše jídlo a místo toho si vařte sami doma.

Nemůžeme zapomínat ani na takové věci, jako je salátový dresing z obchodu, který obsahuje velké množství cukru. Připravte si raději doma vlastní z olivového oleje a citronové šťávy.

Při rakovině se také doporučuje omezit konzumaci masa, protože na jeho trávení se spotřebuje příliš velké množství proteolytických enzymů z pankreatu, které jsou nezbytné pro boj s rakovinou.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts