Postup
Na troše rostlinného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte strouhanou mrkev a nakrájené houby.
Ke konci smažení vložíme na kostičky nakrájené brambory a chvíli restujeme. Díky takto připravené zelenině se polévka nebude muset vařit příliš dlouho a získá hlubokou vůni.
Připravenou, smaženou zeleninu zalijte vývarem a dochuťte solí a pepřem. Vaříme asi 10 minut. Nakonec přidejte tavený sýr, nejlepší je ho předem rozpustit ve sklenici vývaru.
Do polévky můžeme přidat více barevnou zeleninu, například: brokolici, kousek celeru, květák, pórek, petržel.
Připravenou polévku můžeme podávat s křupavými krutony nebo posypat strouhaným sýrem. A kdo má rád krémové polévky, stačí rozmixovat a podávat se lžící smetany navrch.
Zdroj:krysiagotuje.p