1. Ryby Rybí zápach může znamenat infekci. Často je tento příznak doprovázen hojným výtokem, svěděním a bolestí při močení.

2. Vůně limetky Některé potraviny mohou způsobit tento zápach. Neznamená to infekci, ale změnu hladiny pH.

3. Kvasnice Tento zápach je způsoben houbovou infekcí. Tento stav lze snadno léčit antimykotickou terapií.

4. Kovové Během menstruačního cyklu se pach krve mísí s pachem intimní oblasti, výsledkem je kovová vůně.

5. Sladký Za sladkou vůni jsou zodpovědné citrusové plody (pomeranče, ananas, grapefruit).

Jak se vyhnout zápachu?  

1. Dbejte na intimní hygienu Dobrá osobní hygiena je nezbytná, protože čistota zajišťuje odstranění odumřelých kožních buněk, potu a dalších nečistot. Nepoužívejte vonná nebo tělová mýdla, protože to může změnit přirozené pH vaší intimní oblasti.

2. Deodoranty používejte pouze pro vnější použití Nesprávné použití deodorantů a parfémů může narušit přirozenou kyselost intimní oblasti, což povede k vážným následkům.

3. Pravidelně měňte spodní prádlo Je velmi užitečné používat čisté bavlněné spodní prádlo. Je prodyšná a pomáhá bojovat proti potu.

 4. Ke stabilizaci hladiny pH použijte čisticí prostředky Existují určité produkty, které obnovují přirozené pH intimní oblasti. Často se prodávají přes pult. Pokud zápach přetrvává, vyhledejte lékařskou pomoc.

5. Koupel z jablečného octa  Existuje jeden účinný způsob, jak normalizovat pH intimní oblasti. Nalijte jeden nebo dva šálky jablečného octa do vany s teplou vodou.

 6. Komprimujte z jedlé sody Jedlá soda je skvělou přísadou pro stabilizaci pH. Stačí přidat půl hrnku jedlé sody do vany s teplou vodou a můžete vlézt dovnitř.

7. Jezte jogurt  Jogurt je bohatý na bakterie mléčného kvašení, které bojují proti infekcím způsobujícím nepříjemný zápach v intimní oblasti. Stačí denně konzumovat dvě polévkové lžíce přírodního jogurtu bez cukru. Jogurt je také vynikající při stabilizaci pH. Jak je vidět, ne všechny pachy produkované tělem je nutné skrývat a rozhodně se za ně nemusíte stydět. Některé pachy jsou našemu tělu zcela přirozené, jiné mohou být důsledkem některých potravin, hormonální nerovnováhy nebo infekcí. Znalost vlastního těla zaručuje bezpečnost a ostražitost ohledně pachů, kterých jsme zdrojem.

zdroj.inform.ru

Zdroj:inform.ru