5. Snižuje krevní tlak

Osivo granátového jablka je skutečným všelékem pro hypertenzní pacienty, protože snižuje krevní tlak v našem těle, aniž by způsobovalo vedlejší účinky. Membrána uvnitř granátového jablka se po vysušení přidává do čaje, aby pomohla uklidnit nervový systém, překonat úzkost a zajistit klidný noční spánek.

6. Perfektní kosmetický prostředek




Maska z másla nebo olivového oleje vyrobená z mírně opečené a poté rozdrcené kůry z granátového jablka je vynikající léčbou pro ty, kteří mají na kůži obličeje mastné, černé tečky a akné. Prášek z kůry granátového jablka může být účinný při léčbě popálenin, řezů nebo škrábanců.

7. Snižuje účinky zánětu

Odvar z kůry z granátového jablka je skvělý na snížení zánětu, ať už jde o zánět ledvin, jater, uší, kloubů nebo dokonce genitálií. Chcete -li odvar, nalijte dvě čajové lžičky drcené kůry z granátového jablka se sklenicí horké vody, poté vařte ve vodní lázni 30 minut, sceďte, vymačkejte a nakonec zřeďte horkou vodou. Užívejte 50 ml 2–3krát denně 30 minut před jídlem.

8. Snižuje radioaktivní záření

Šťáva z granátového jablka by měla být nezbytnou součástí stravy těch, kteří pracují s radioaktivními izotopy nebo žijí v zóně s vysokým zářením.

9. Má silný antihelmintický účinek




Kůra zralého granátového jablka obsahuje různé alkaloidy (pelletieriny), které mají dobrý antihelmintický účinek.

Abyste se červů úspěšně zbavili, namočte na 4 hodiny 4-5 dkg drcené kůry z granátového jablka do 4 dl vody, poté vařte na mírném ohni, dokud se polovina vody neodpaří. Ochlazený odvar se zfiltruje a konzumuje v malých porcích po dobu jedné hodiny. poté užijte projímadlo a po 4-5 hodinách vyluhujte.

10. Lze použít i v případě průjmu

Protože ovoce a kůra granátového jablka mají svíravý účinek, je vynikající při léčbě průjmu, kolitidy a enterokolitidy. Doporučuje se, aby dospělí užívali sušený granátový prášek třikrát denně po jídle a dávali dětem čerstvě vymačkanou zředěnou šťávu z granátového jablka. Pokud jde o infekční průjem, polyfenoly v granátovém jablku pomáhají předcházet růstu patogenů a bacilů.


Granátové jablko je jedním z nejužitečnějších plodů na Zemi, které je známé již od starověku, ale zmínky o granátovém jablku najdete také v Bibli. Nyní také víte, jak a co použít tento nádherný dar přírody.

Zdroj:Bidista