1. kurkuma
2. Borůvky
3. Rajčata
4. Avokádo
5. Červené víno
6. Růžičková kapusta
7. Šťáva z granátového jablka
8. lněný olej a semena
9. Zelený čaj
10. Česnek
11. Brokolice
12. Květák
13. Špenát
14 třešní
15. Artyčok
Všechny tyto potraviny vám pomohou chránit před rakovinou prsu!
Jak snížit riziko vzniku rakoviny prsu?
- Snažte se nepřibírat na váze. Rakovina prsu je častější u obézních žen.
- Spánek v úplné tmě – Světlo, které proniká spící osobou, narušuje produkci hormonu melatoninu v těle, jehož nízká hladina je spojena s rizikem rakoviny prsu.
- Nepoužívejte nadměrně slunce, ale neskrývejte se – syntetizuje v těle vitamin D. Nedostatek tohoto vitaminu může vést k rakovině.
- Přestat kouřit. Ženy, které kouří, dostávají strašnou diagnózu několikrát častěji než nekuřačky.
- Přidejte spirulinu do své stravy každý den: jednu čajovou lžičku na sklenici vody.
- Jezte ryby nebo tobolky rybího tuku nejméně třikrát týdně (denní dávka je 2 až 10 g).
- Jezte více hrubozrnných potravin, jako je ovoce, zelenina, chléb s otrubami. Jezte růžičkovou kapustu, zelí a květák, nejlépe květák, česnek a cibuli.
- Pijte šálek zeleného čaje třikrát denně.
Zdroj.fithacker