Pleťová maska

Pro masku budete potřebovat: 8 gramů bobkových listů, 100 ml za studena lisovaného olivového oleje a 2 lžíce ovesných vloček. Bobkové listy by měly být rozdrceny a vloženy do suché nádoby, nejlépe se zavřeným víkem.

Přidejte olivový olej a ovesné vločky ve výše uvedených množstvích. Nádobu uzavřete a třepáním smíchejte ingredience. Když vločky nabobtnají, je maska ​​připravena k použití.

Aplikuje se na předem očištěnou pokožku obličeje a krku. Nechte to působit půl hodiny a poté je omyjte. Doporučuje se léčbu opakovat dvakrát týdně.

Tonikum pro problematickou pleť

K vytvoření tonika stačí 100 ml vody a 10 gramů mletého bobkového listu. Vařte vodu, přidejte do ní drcený bobkový list a pokračujte v vaření po dobu 2 minut.

Odvar je třeba nechat vychladnout a vypustit. Můžete použít pleťovou vodu na obličej jako tonikum, nechat ji vstřebat a opláchnout si obličej vodou. Nyní je tvář připravena aplikovat krém a make-up. Tonikum by mělo být používáno jednou denně po dobu jednoho týdne a skladováno v chladničce.

Lotion pro mastnou pleť

Tento balzám vám umožní normalizovat práci mazových žláz a eliminovat otoky. Je nutné nasekat 5 gramů bobkových listů a nalijte je 200 ml vroucí vody. Nechte odvar po dobu dvou hodin, poté vypusťte.

Přidejte 2 lžíce alkoholu a citronovou šťávu. Chcete-li dosáhnout výsledků, otřete si pokožku obličeje balzámem ráno i večer.

Zdroj:przy-garach.pl