Domácí patentky na zápach z lednice 

Abyste se zbavili nepříjemného zápachu z lednice, stačí do ní vložit vlhké noviny nebo případně vlhký papírový ručník. Oba perfektně fungují jako pohlcovače pachů. Uchovávejte vlhké noviny stočené do koule v lednici několik hodin a problém jistě zmizí. Takový postup lze čas od času provést profylakticky, zvláště když se problém znovu objeví. 

Existují také další produkty, které vám mohou pomoci zbavit se nepříjemných pachů v lednici . Stejně jako mokré noviny poslouží i použitý sáček černého čaje. Omezí pach cibule a česneku. Dalším způsobem je dát nádobu s kávou nebo jedlou sodou do lednice. Je důležité, aby nádoba byla otevřená a co nejširší. 

Trik, jak efektivně vyčistit lednici 

Pokud se chcete vyhnout nepříjemnému zápachu z lednice, v první řadě ji udržujte čistou. Potravinářské výrobky bychom v ní proto neměli nechat příliš dlouho. Ovoce a zeleninu je nejlepší uchovávat v nádobách nebo na talířích, ne přímo na policích.

Chladničku je třeba pravidelně čistit, i když z ní nevychází žádný zápach. Vyplatí se použít octovou vodu, která má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Navíc odstraňuje nežádoucí pachy. Nemusíte se však bát, že by vaše jídlo dostalo intenzivní octovou vůni, protože se rychle odpařuje. 

Zdroj:WP Žena