Je jedno, jaké pečivo kupujete

Pokud jde o pečivo z velké pekárny, je zde velká pravděpodobnost toho, že se v něm dané složky skutečně mohou nacházet. A je jedno, zda si dáte rohlík nebo chleba, zda to bude mazanec nebo vánočka nebo zatoužíte po koblize, bagetě nebo veke. To vše jsou druhy pečiva, v nichž je vysoká pravděpodobnost výskytu vlasů, štětin, kopyt, peří a dalších látek. A nejde o to, že by pekárny nedbali na hygienu. Problém je jinde.

Podívejte se na složení kupovaného pečiva

Nenajdete tam pouze mouku, vodu, mléko, cukr, droždí a sůl nebo různé druhy koření. V pečivu se dnes nacházejí také různé éčka. Konkrétně jedno nejznámější, které je E 920. Namísto tohoto éčka můžete na obalu najít látku označenou jako L-cystein. Jde však o totéž. Jde o specifickou látku která se přidává například do krmiv pro dobytek, ale je povolena i pro konzumaci lidmi.

A kde se daný L-cystein neboli látka E 920 bere? Vyrábí se z věcí jako jsou oslů kopyta, vlasy, peří i štětiny. Toto vše se následně rozpouští v kyselině chlorovodíkové a po dalším technologickém postupu vznikne látka, která se dostává dává do pečiva. Tak dobrou chuť.

Zdroj:somzena