Znamená to také, že lidé mají nižší hladiny přírodních fytochemikálií (produkovaných z rostlin), které jsou pro tělo neuvěřitelně užitečné ke snížení zánětu. „Některé přísady skutečně matou tělo a spouštějí imunitní útok na to, co považuje za potenciálně škodlivou bakterii (když je ve skutečnosti součástí jedné z těchto zpracovaných potravin), což vede k nízkému základnímu zánětu.“ „Narušení imunitního systému tímto způsobem znamená, že imunitní buňky nebudou tak připraveny vykonávat svou práci, když budou čelit skutečné infekci, protože jsou již příliš zaneprázdněny náporem našeho špatného výběru potravin.

  1. Je čas na dietu

Život je velmi odlišný, ale pro nás všechny by mohlo být lepší držet se jednoduché stravy, kterou většinou měli naši prarodiče.
„Výzkumy naznačují, že hořká jídla pomáhají stimulovat sekreci slin a žaludeční kyseliny, aby umožnily zdravé trávení a stimulovaly žluč, tekutinu produkovanou játry, která pracuje na štěpení a trávení tuků. Lidé dříve jedli mnohem více hořkých jídel.“

  1. Omyjte zeleninu

„Náš střevní mikrobiom je bakteriální ekosystém, který obsahuje genetický materiál,“ řekl Dr. Anthony Hobson, vedoucí klinický vědec z kliniky funkčních střev.
Zjistilo se, že banány, lilek, brokolice, hrášek, paprika a rozinky s větší pravděpodobností obsahují více reziduí, a v důsledku toho studie zjistily, že expozice takovým pesticidům je spojena s mikrobiálními pohyby ve střevech a zvýšenou propustností střev (propustnost střev syndrom) a zánět střev. Proto je potřeba před konzumací vše dobře umýt.

  1. Berte antibiotika pomalu

Je známo, že antibiotika se předepisují preventivně. Je důležité vědět, že antibiotika se používají k léčbě bakteriálních, ale nikoli virových infekcí. Jejich užívání působí na střeva a má negativní vliv na prospěšné bakterie. Netrvejte jen na antibiotikách.

Zdroj:novitet.info