Konzervy

Konzumace těchto potravin má své výhody. Mají dlouhou životnost, nízkou cenu a jsou jako stvořené na cesty. Je však třeba připomenout, že při výrobě konzerv se používá bisfenol A (BPA), který má karcinogenní vlastnosti. Pravidelný kontakt s touto chemikálií zvyšuje pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty a prsu, stejně jako obezity a cukrovky 2. typu.

Sycené nápoje

Již delší dobu je známo, že sycené nápoje obsahují značné množství cukru a konzervačních látek, což nemá pozitivní vliv na naše zdraví. Obsahují také 4-methylimidazol, který podporuje vznik rakoviny slinivky břišní. Některé studie ukazují, že pití 500 ml sycených nápojů zdvojnásobuje riziko vzniku této rakoviny.

Bramborové hranolky

Tato lahodná svačina je bohatým zdrojem soli, konzervantů a nebezpečných trans-tuků. Není to však jediný důvod, proč bychom měli tento produkt jednou provždy vyřadit z denní nabídky. Čipy také obsahují karcinogenní chemickou látku zvanou akrylamid. Tato škodlivá látka je přítomna i v cigaretách. Jeho konzumace může přispět k rozvoji rakovinných buněk v trávicím traktu.

Zdroj:o2pl