Použití :
Chuť bych mohl přirovnat k šťovíku. Může být použit jako salát, zálivka, k dietním pokrmům nebo jako koření do vegetariánské kuchyně. Jeho listy a stonky mají velmi jemnou, slanou, kořeněnou chuť. Listy jsou dušené na másle a používají se k ochucení polévek. Starší listy lze vyrobit jako špenát. Vynikající pro grilované maso a grilovaná jídla. Lahodné koření mladých listů rajčatového salátu. Mladé listy jsou vhodné k aromatizaci dietních jídel s nízkým obsahem soli. Nasekanou chrupavku lze umístit na potřený chléb, kterou lze na zimu konzervovat, solit, plnit do lahví, polít octem nebo vínem. Při sušení ztrácí své cenné příchutě a aroma, ale lze jej zmrazit. Podle starých anglických receptů mohou být jeho listy vyrobeny jako kapary. Dejte to do horkého jídla na poslední chvíli,
Jako obal rozdrťte stonky a listy čerstvé rostliny, popadněte je do plátěného plátna a přiložte na poškozenou část těla. Opravte to, můžete na tom zůstat celou noc.
Sbírání
Tuková chrupavka může být shromažďována po celé léto před kvetením. Vzhledem ke své povaze jej nelze s ničím zaměňovat.
Tuková chrupavka v kuchyni
Chutná zeleninová vepřová panenka ve
francouzském
dušeném
salátu
Kdo by si myslel, že máme tak cennou bylinu na tukové chrupavce. Než hromadně zasejeme kompost, přemýšlejte o něm, protože obsahuje spoustu cenného materiálu. Vážíme si a radujeme se, když ji najdete v naší zahradě.
zdroj: antalvali.com