Naučte se další kulinářské triky
1. Do obalu nebo nádoby, kde skladujete mouku nebo rýži, vložte bobkový list. Pak se potravinoví moli a další škůdci budou držet dál od kuchyňských skříněk.
2. Káva ztratila své aroma? Vložte kostku hořké čokolády do plechovky nebo dózy a obal dva dny neotevírejte.
3. Chléb vydrží déle čerstvý, pokud do chlebníku vložíte syrové jablko.
4. Kváskové těsto vydrží déle čerstvé a nadýchané, pokud místo mléka přidáte kefír.
5. Pokud chcete, aby kousek koláče vydržel déle čerstvý , přilepte na něj kousky pšeničného chleba.
6. Pokud do pánve dáte špetku soli, olej nebo jiný tuk nestříká do stran .7.
Po přidání trochy mléka do míchaných vajec získají nadýchanou konzistenci.
8. Přesolenou polévku lze zachránit . Do hrnce dejte půlku syrových brambor a několik minut vařte. Zelenina absorbuje sůl.
9. Rýže zůstane sypká a neslepí se, pokud do vody během vaření přidáte lžíci citronové šťávy.