Infekce: Namočte jakékoli infekce nebo řezy do 3% na pět až deset minut několikrát denně. Dokonce i gangréna, která by se nevyléčila žádným lékem, byla vyléčena máčením v peroxidu vodíku. Dejte si půl lahvičky peroxidu vodíku do koupele, abyste se zbavili vředů, plísní nebo jiných kožních infekcí….

Infekce ptačím roztočem: Pacienti infikovaní drobnými roztoči uvádějí, že peroxid vodíku účinně zabíjí roztoče na jejich kůži. Nastříkají si ho na pokožku několikrát (s několika minutami mezi aplikacemi) s úžasnými výsledky.

Sinusové infekce: Lžíci 3% peroxidu vodíku přidanou do 1 šálku nechlorované vody lze použít jako nosní sprej. V závislosti na stupni postižení dutin bude nutné upravit množství použitého peroxidu. Péče o rány: 3% H2O2 se používá v lékařství k čištění ran, odstraňování odumřelé tkáně a jako prostředek pro čištění úst. Peroxid také zastavuje pomalé krvácení z rány (z malých cév). Některé zdroje doporučují namáčet infekce nebo řezné rány po dobu pěti až deseti minut několikrát denně. Účinek mytí a máchání je však dostačující. Roztok byste neměli nechávat na otevřené tkáni po delší dobu, protože jako mnoho oxidačních antiseptik i peroxid vodíku způsobuje mírné poškození tkáně v otevřených ranách. Proto je důležité používat opatrně…

Ústní voda / péče o zuby: Léčivé vlastnosti: Vezměte jedno víčko (malé bílé víčko, které je součástí lahvičky) a držte v ústech po dobu 10 minut denně, poté vyplivněte. Nebudete mít vředy a vaše zuby budou bělejší. Pokud vás strašně bolí zub a nemůžete se hned dostat k zubaři, dejte si do úst uzávěr 3% peroxidu vodíku a držte ho 10 minut několikrát denně. Bolest se výrazně zmenší. Ústní voda: Mnoho lidí si neuvědomuje, že peroxid vodíku je velmi účinná a levná ústní voda. Použijte 3% H202 – v případě potřeby přidejte kapku tekutého chlorofylu pro dochucení. Zubní pasta: Použijte jedlou sodu a přidejte dostatek 3% H202, abyste vytvořili pastu. Nebo stačí ponořit štětec do 3% H202 a kartáčovat. Namočte svůj zubní kartáček do peroxidu vodíku, aby na nich nebyly bakterie….

Bělení zubů: Poté, co jsem před časem používal 3% peroxid vodíku jako ústní vodu, jsem nadšený, že mé zuby byly krásně a bez námahy vyběleny. Kdysi jsem platil tolik za profesionální bělení, ty hloupé proužky a nepohodlné tácy. Žij a uč se. …

Zesvětlení vlasů: Peroxid je bělicí prostředek a používá se pro zesvětlené vlasy. Zřeďte 3% peroxid vodíku vodou (50/50) a po sprše nastříkejte roztok na mokré vlasy a pročešte. Nebudete mít peroxidem spálené blond vlasy jako u balíčků barev na vlasy, ale přirozenější melír, pokud jsou vaše vlasy světle hnědé, módní nebo špinavé blond. Také se postupně zesvětluje, takže nejde o drastickou změnu.

Kontaktní čočky: Peroxid vodíku se používá jako dezinfekční prostředek v roztoku na čištění kontaktních čoček Clear Care no rub společnosti CIBA Vision, a to díky své schopnosti rozkládat proteiny, které se usazují na čočce v důsledku imunitní reakce oka, což má za následek zvýšený komfort pro osoby s citlivými očima.

Dezinfekce / dezinfekce / čištění Přímý nebo zředěný peroxid vodíku: Vyčistěte si pulty a stolní desky peroxidem vodíku, abyste zabili bakterie a zanechali svěží vůni. Jednoduše naneste trochu na utěrku na nádobí, když utíráte, nebo ji nastříkejte na pulty. Použijte peroxid vodíku k čištění skla a zrcadel bez rozmazání. Udržujte 3% sprej (rovnou) k dezinfekci vnitřku chladničky a dětských školních svačinových boxů….

V myčce nádobí: Přidejte 2 oz. 3% peroxidu vodíku do vašeho běžného pracího vzorce. Naplňte lahvičku s rozprašovačem 50/50 směsí 3% peroxidu vodíku a vody a mějte ji v každé koupelně, abyste ji mohli dezinfikovat, aniž by poškodila váš septický systém jako bělidlo nebo většina jiných dezinfekčních prostředků. Po opláchnutí dřevěného prkénka na něj nalijte nebo nastříkejte peroxid vodíku (a poté ocet), abyste zabili salmonelu a další bakterie. Na čištění zrcadel používám peroxid, žádné rozmazání. Kombinace octa a peroxidu vodíku tvoří levný, účinný a netoxický dezinfekční prostředek a říká se, že je účinnější při zabíjení patogenů než bělidlo. Protože je netoxický, můžete jej použít k dezinfekci ovoce a zeleniny, stejně jako hraček, vybavení a klecí pro domácí mazlíčky. V testech prováděných na Polytechnickém institutu ve Virginii a Státní univerzitě, párování mlhy octa a peroxidu vodíku zabíjí prakticky všechny bakterie Salmonella, Shigella nebo E. coli na silně kontaminovaných potravinách a površích….

Dezinfekce pitné vody Plíseň: Čistěte peroxidem vodíku, když se váš dům stane biologickým rizikem poté, co do něj vniknou toxické plísně, jako jsou plísně s poškozením vodou. Zvlhčovače/napařovače: Použijte 1 pintu 3% peroxidu vodíku na 1 galon vody. Odstraňování prádla / skvrn: Odstraňovač skvrn: 3% peroxid vodíku je nejlepší odstraňovač skvrn, pokud se použije poměrně brzy – ačkoli krvavé skvrny staré i 2 dny byly úspěšně odstraněny peroxidem vodíku. Ačkoli to vybělí nebo odbarví mnoho tkanin. Pokud na skvrnu nalijete trochu peroxidu, dojde k probublávání v oblasti krve v důsledku reakce s katalázou. Po několika minutách lze přebytečnou tekutinu setřít hadříkem nebo papírovou utěrkou a skvrna bude pryč. 3% H2O2 je nutné nanést na oděv, než se krvavé skvrny nechtěně „usadí“ ohřátou vodou. K odstranění peroxidem ošetřené krve se pak použije studená voda a mýdlo.

Praní/praní: Můžete také přidat šálek peroxidu vodíku místo bělidla do náplně bílého prádla, abyste je vybělili. Pokud je na oblečení krev, nalijte přímo na znečištěné místo. Nechte minutu působit, poté rozetřete a opláchněte studenou vodou. V případě potřeby opakujte. Peroxid je perfektní alternativní řešení pro udržení bílého oblečení. Také při chlorování oděvů mají tendenci se rychleji opotřebovávat – to peroxid neudělá….

Zdroj:whydontyoutrythis