1. Spolehlivá bariéra proti mravencům
    Útočí na vás mravenci, když přijde horko? Nezáleží na tom, jen rozložte sůl na místa, kde se začaly objevovat. A mimochodem, sůl pomáhá zbavit se přebytečné vlhkosti v domě.
  2. Bývalý lesk z mosazi, mědi a stříbra
    Vraťte lesk kovovým předmětům, které se otupily. Zkombinujte jablečný ocet a sůl a poté směs otřete měkkým hadříkem. Nezůstanou po něm ani stopy po tvrdohlavé špíně a skvrnách.
  3. Snadno vyčistěte potrubí od ucpání
    Nyní může každá žena v domácnosti vyčistit ucpaný odtok dřezu v kuchyni nebo v koupelně. Jen rozpusťte trochu soli v horké vodě a nalijte do odtoku. Sůl vyčistí potrubí od odolného tuku a nepříjemného zápachu.
  4. Sklo se snadno leskne
    Chcete, aby vaše okna dlouho svítila? Poté rozpusťte 40 g soli ve 3,5 litrech teplé vody a umyjte sklenice tímto roztokem.
  5. Vraťte pokožce mládí a pevnost
    Přirozený peeling solí, olivového nebo levandulového oleje aplikovaný na tělo promění vaši pokožku. A co je nejdůležitější, bude to vypadat perfektně. Díky svému exfoliačnímu účinku.
  6. Sanitka pro bolesti zubů
    Bolí vás bolest zubů nebo stomatitida, použijte lék, který máte po ruce. Stačí rozpustit trochu soli v teplé vodě, důkladně promíchat a vypláchnout ústa.
  7. Bělení zubů bez laseru a řádná péče o ústní dutinu
    Sůl a soda smíchané ve stejném poměru se snadno zbaví žlutého plaku na zubech. Používejte bělící přípravek několikrát denně a výsledky vás ohromí už za týden.
  8. Udržuje věci beze změny a usnadňuje žehlení
    Neumýváte svůj oblíbený předmět v pračce, protože se při praní zmenšuje? Přidejte trochu soli do bubnu psacího stroje a k tomuto problému se už nikdy nevrátíte. Můžete také bezpečně sušit oblečení na slunci. Je třeba poznamenat, že hlavní věcí zde není přehánět to.
  9. Obnovte jas záclonových tkanin a koberců
    Ztratily vaše závěsy svůj původní vzhled a koberec je opotřebovaný? Nezoufejte! Stačí látku jednou opláchnout nebo povrch ošetřit solným roztokem a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Zdroj:onanote