Česneková tinktura na červeném víně

Vezměte si 12 stroužků česneku a 750 ml červeného suchého vína. Používejte pouze přírodní víno a česnek, koupený od domácích výrobců, nikoli z ten Číny. Každý stroužek rozřízněte na 4 části, umístěte je do průhledné skleněné nádoby, nalijte víno a zavřete víko. Dejte ho na okno po dobu 2 týdnů.

Každý den tinkturu promíchejte. Po uplynutí doby ji přeceďte a umístěte do tmavé nádoby. Pak ji už stačí přecedit jen před použitím a česnekový likér je připraven. Měli byste užívat 1 čajovou lžičku 5 až 7 minut před jídlem po dobu 30 dní.

Kombinace vína s česnekem zvyšuje pozitivní účinek každého z produktů. Tinktura odstraňuje nadbytečné soli z kloubů, posiluje cévy srdce, zvyšuje imunitu, zlepšuje metabolismus, podporuje krvetvorbu a pročišťuje krev.

Tinktura s citronem, medem a česnekem

Rozdrťte si 4 hlavičky česneku, 6 citronů si nakrájejte na kostičky a vše smíchejte s 200 g medu. Výslednou směs přeneste do třílitrové nádoby a zalijte až po vrch teplou převařenou vodou. Nechte stát v ledničce čtyři dny. Pijte 20 minut před snídaní. Nejdříve se doporučuje pít 63 ml, potom dávku zvyšte na 125 ml.

Česnek s citronem a medem snižuje hladinu cholesterolu, očišťuje cévy, zlepšuje funkci srdce, odstraňuje dušnost, zvyšuje celkový tonus těla.

Pro všechny česnekové tinktury existují kontraindikace: nedoporučují se lidem se žaludečními onemocněními, gastritidou, vředy. Jsou kontraindikovány i u těhotných a kojících žen.

Bez ohledu na to, jakou česnekovou tinkturu si vyberete, pravidelné užívání nejenže ovlivní stav cév, ale také pomůže napravit zvýšený krevní tlak, zmírnit bolesti hlavy a výrazně zlepšit vaše zdraví.