postup:

Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do nichž vložíme jednotlivé plátky česneku.

Poté koleno potřeme solí, pepřem a půlkou sklenice hořčice. Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc. Maso průběžně otáčíme.

Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovala alobal a píchala do masa nožem.

Jakmile nůž do masa snadno pronikne, můžeme sundat alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrčičky.

Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.

Chuťově se jedná o velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrčičkou!