postup:
Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do nichž vložíme jednotlivé plátky česneku.
Poté koleno potřeme solí, pepřem a půlkou sklenice hořčice. Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc. Maso průběžně otáčíme.
Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovala alobal a píchala do masa nožem.
Jakmile nůž do masa snadno pronikne, můžeme sundat alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrčičky.
Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.
Chuťově se jedná o velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrčičkou!