Příprava:

Oloupejte a nakrájejte brambory, zalijte je vodou a uvařte je. Slijte vodu, rozmačkejte brambory na kaši a nechte vychladnout.

Vsypte do kaše krupici, ušlehané vejce a vše smíchejte, postupně přidávejte mouku a vypracujte měkké, trochu lepivé těsto. Nechte je půl hodiny odpočívat.

Nakrájejte cibuli a filé, rozmixujte je v mixéru, přidejte pepř, posolte, dolijte vodu a promíchejte.

Ruce a vál posypte moukou.

Rozdělte těsto na malé kousky, udělejte z každého kousku placičku a doprostřed dejte polévkovou lžíci nádivky a vypracujte malé knedlíky.

Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte knedlíky a vařte, dokud nevyplavou nahoru, ztlumte plamen a povařte ještě 10 minut.

Hotové knedlíky posypte osmaženou cibulkou a polijte máslem a smetanou.

Dobrou chuť! Uchovejte si tento recept a určitě ho prozraďte i svým přátelům!