postup přípravy:
- Uvaříme 6 vajec natvrdo, sceďme je a necháme vychladnout.
- Moravanku scedíme a nálev si odložíme. Nálev dolijeme vodou (celkem 300 ml) a rozdělíme na dvě poloviny.
- Do jedné poloviny (150 ml) přidáme 1 sáček Masox a necháme převařit, poté složíme z plamene.
- Druhou polovinu nálevu (150 ml) dáme na plamen, necháme převařit a poté přidáme 33 g želatiny. Složíme z plamene.
- Vajíčka oloupeme a promačkáme je přes protlačovač nebo nakrájíme nadrobno. Salám také nakrájíme.
- Moravanku nakrájíme najemno a smícháme ji s nakrájenými vajíčky a salámem. Nepřidáváme cibuli ani feferony.
- Přidáme nálev s Masoxem a důkladně promícháme.
- Přidáme želatinovou směs a tatarskou omáčku a znovu promícháme.
- Vše nalijeme do formy a dáme do lednice vychladit nejlépe přes noc.
- Náš výsledný vaječný salát můžeme podávat.
Přejeme si dobrou chuť!