postup přípravy:

  1. Uvaříme 6 vajec natvrdo, sceďme je a necháme vychladnout.
  2. Moravanku scedíme a nálev si odložíme. Nálev dolijeme vodou (celkem 300 ml) a rozdělíme na dvě poloviny.
  3. Do jedné poloviny (150 ml) přidáme 1 sáček Masox a necháme převařit, poté složíme z plamene.
  4. Druhou polovinu nálevu (150 ml) dáme na plamen, necháme převařit a poté přidáme 33 g želatiny. Složíme z plamene.
  5. Vajíčka oloupeme a promačkáme je přes protlačovač nebo nakrájíme nadrobno. Salám také nakrájíme.
  6. Moravanku nakrájíme najemno a smícháme ji s nakrájenými vajíčky a salámem. Nepřidáváme cibuli ani feferony.
  7. Přidáme nálev s Masoxem a důkladně promícháme.
  8. Přidáme želatinovou směs a tatarskou omáčku a znovu promícháme.
  9. Vše nalijeme do formy a dáme do lednice vychladit nejlépe přes noc.
  10. Náš výsledný vaječný salát můžeme podávat.

Přejeme si dobrou chuť!