postup:

Vejce přendáme do vodní lázně s cukrem a ušleháme do pěny.

Med a máslo rozpustíme v jiném hrnci a když je směs tekutá, slabým proudem ji opatrně přimícháme do nadýchané vaječné hmoty. Nakonec přimícháme i sodu a sejmeme z plamene.

Do těsta přidáváme postupně hladkou mouku tak, abychom vypracovali měkké jednotné těsto. Které je tvárné, flexibilní a dobře se s ním pracuje.

Těsto rozdělíme na 4 části a každou rozválíme na plát, přendáme na pečící papír a pečeme na obráceném plechu. Každý plát pečeme při teplotě 180 stupňů jen pár minut, aby těsto příliš nezhnědlo.

Všechny pláty těsta necháme vychladnout a kraje zarovnáme pomocí nože. Nepravidelné odřezky rozmačkáme a použijeme jako drobenku na vrch zákusku.

Metličkou ušleháme smetanu s cukrem a tuto hmotu natíráme střídavě mezi pláty těsta.

Na vrch navrstvíme zbylý krém a posypeme drobenkou z medového těsta. Vložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.