Tato reakce je chaotická a generuje volné radikály, což vede k poškození buněčné struktury s tvorbou nádorů.

Vědci z Huntsman Cancer Institute v Utahu jako první zjistili, že cukr živí nádory.

V článku publikovaném v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences Don Iyer, profesor na katedře rakovinových věd na univerzitě v Utahu, uvedl: „Od 20. let 20. století je známo, že rakovinné buňky spotřebovávají mnohem více glukózy než obvykle zdravé buňky. Náš výzkum ukazuje, jak k tomuto procesu dochází a jak ho lze zastavit za účelem kontroly růstu nádoru. “

Dr. Thomas Greiber, profesor molekulární a lékařské farmakologie, zkoumal, jak metabolismus glukózy ovlivňuje biochemické signály přítomné v rakovinných buňkách.

Ve studii publikované v časopise Molecular Systems Biology Dr. Greiber a kolegové prokázali, že hladovění glukózy, deprivace glukózy z rakovinných buněk, aktivuje významnou metabolickou cestu, která vede ke smrti rakovinných buněk.

K vylepšení výsledků léčby rakoviny lze tedy použít eliminaci cukru a všeho, co tvoří glukózu v těle (např. Bílý chléb, těstoviny, rýže …).

Čím méně cukru konzumujeme, tím větší šance dáváme tělu, aby správně fungovalo.

Zdroj.Fithacker