Černý a chlupatý jazyk je obvykle způsoben kouřením, pitím kávy a tmavých čajů nebo špatnou ústní hygienou. Odstranění příčiny, jako je kouření, čištění jazyka nebo použití škrabky na jazyk, může být vše, co potřebujete.

Stopy po zubech po stranách jazyka. To je příznak špatného trávení nebo vstřebávání minerálů. Praskliny a stopy po zubech jsou příznakem problému ve střevech a stopy po zubech mohou také naznačovat nízkou žaludeční kyselinu.

Trvalé červené skvrnyTo může být časným příznakem rakoviny jazyka, ale nepropadejte hned panice a ujistěte se, že si je nezaměňujete s ulcerózní bolestí nebo červenými lézemi, které se hojí během několika týdnů. Co musíte udělat, je okamžitě zkontrolovat a diagnostikovat hlavní příčinu problému.

Udržujte svůj jazyk čistý a vnitřní orgány zdravé. Ujistěte se proto, že ji jednou až dvakrát denně pročistíte a detoxikujete, abyste stimulovali trávení a funkci všech orgánů v těle. Navíc je jeho každodenní sledování užitečným preventivním opatřením, které vám pomůže vyhnout se vážným zdravotním problémům, a jakékoli pozitivní změny budou sledovat váš zdravotní pokrok.

Zdroj:lifehacker