Jak vyčistit tlusté střevo?

I když zrovna nebojujete s poruchou trávení a vaše střevo funguje správně, přesto je vhodné věnovat pozornost pravidelné očistě tlustého střeva. To může zabránit tomu, aby se toxiny časem hromadily ve střevní stěně a dostaly se do krevního oběhu, což způsobuje různá onemocnění.

Jako první krok je důležité vyvinout správnou dietu. Potraviny, které denně konzumujeme, jsou často nejvýznamnějšími kontaminanty, které mohou poškodit naše zdraví a zhoršit kvalitu našeho života. Zde je několik tipů, které vám mohou pomoci dosáhnout zdravějšího střeva:

Nezapomeňte snídat: toto je nejdůležitější jídlo dne. Je důležité začít den energicky a aktivovat náš trávicí systém. Jezte potraviny s vysokým obsahem vlákniny a bohaté na vodu.

Každé ráno vypijte sklenici citronové vody.

Zvyšte svůj denní příjem ovoce, zeleniny a obilovin.

Pijte hodně vody, doporučené minimální denní množství jsou 2 litry.

30 minut cvičení denně: skákat, chodit, chodit, ráno cvičit gymnastiku, sportovat. Podporuje trávení a zrychluje metabolismus.

Pokud víme, jak ji správně provádět, můžeme si klystýr aplikovat určitým fyziologickým roztokem. Tato metoda je vhodná k důkladnému pročištění tlustého střeva, ale nedoporučuje se ji používat pravidelně.

Přírodní smoothie na čištění tlustého střeva

Toto přírodní domácí smoothie pomáhá vyčistit tlusté střevo za bezpečných podmínek. Má antioxidační a čistící vlastnosti. Kombinace níže uvedených složek pomáhá odstraňovat toxiny ze střevní stěny a usnadňuje jejich odstranění z těla. Pokud to chcete vyzkoušet, postupujte podle jednoduchých kroků uvedených níže:

Složení:

  • 2 pomeranče;
  • 1 citron;
  • 2 plátky čerstvého ananasu;
  • 1 malá okurka;
  • 1 jablko;
  • 1 list aloe vera;

Postupujte takto:

Odstraňte trny a kůru z listu aloe vera, abyste získali její šťávu.

Výslednou šťávu vložte do mixéru.

Vyjměte semena z citrusových plodů a odšroubujte jejich šťávu. Naplňte tuto šťávu do smoothie bez filtrování, přidejte na kostičky nakrájený ananas, jablko spolu se slupkou a také najemno nakrájenou okurku.

Míchejte několik minut, dokud nedostanete tekutý nápoj. Pokud je to nutné, přidejte také trochu vody. Tento nápoj by měl být konzumován půl hodiny před snídaní. Pokračujte v této léčbě po dobu 15 dnů bez přerušení a zažijete velkolepé zlepšení svého zdraví.

Zdroj:filantropikum.com