3) Netypické krvácení

Pokud si všimnete mezi jednotlivými cykly netypického krvácení, může to být úplně normální v případě, že užíváte antikoncepci. Pro jistotu, ale navštivte svého lékaře a nechte si to zkontrolovat. V ojedinělých případech to je i znakem cysty na vaječníku, fibromů či předrakovinných stadií na děložním čípku.

4) Nadměrné krvácení nebo cyklus přesahující 10 dní

Co je to nadměrné krvácení? Definovat se to dá tak, že si potřebujete vyměnit hygienickou vložku nebo tampón každou hodinu. Podobně jako v předešlých případech, i zde se může jednat o nějaký zdravotní problém jako jsou fibromy, cysty, polypy či Adenomyóza (kde endometrická tkáň přerůstá ze svalových stěn dělohy), což může vyvolávat anémii. Uvedené případy si obvykle vyžadují včasný lékařský zákrok, protože hrozí myom a hyperplazie.

5) Nesnesitelné stavy před menstruací

Pokud se z vás v období před menstruací stává nějaké monstrum, zřejmě trpíte premenstruační dysforickou poruchou. Jde o mnohem horší stav než je klasický premenstruační syndrom. Uvedená porucha zahrnuje nekontrolovatelnou žádostivost po jídle, změny nálady, depresi, stavy úzkosti, hněv a ztrátu kontroly nad sebeovládáním. Uvedené projevy mohou být značně nepříjemné. V těchto případech lékaři často předepisují léky na uklidnění, které obvykle dobře zabírají.

6) Zhoršení jiných onemocnění

Projevy některých onemocnění se mohou během menstruace zhoršovat. Pokud trpíte astmatem, která se týden před menstruací výrazně zhorší, vězte, že se nejedná o shodu náhod. Existuje fenomén nazývaný premenstruační zesílení, při kterém onemocnění jako cukrovka, deprese či artritida se během menstruace výrazně zhorší. Je vhodné se svým lékařem prodiskutovat, které léky nebo jiná opatření byste měly přijmout během nebo před menstruací, abyste se cítily lépe.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?ref=ts&fref=ts