VÁNOČNÍ slaný koláč: 5 vajec, 5 lžic smetany, 5 lžic mouky, kousek šunky a pohoštění máte na stole!

Pokračovat

2. Postup přípravy

Smetanu nalijte do misky. Přidejte vejce, mouku a dobře promíchejte. Šunku nebo slaninu nakrájejte nadrobno.

Na Velikonoce je vynikající alternativou nakrájené vařené uzené maso. Maso vmícháme do těsta.

Papriky nakrájejte nadrobno. Také je přidejte do směsi.

Nyní jen ochuťte pepřem a solí podle chuti. Můžete přidat i bylinky – například petrželku nebo kopr.

Moje babička přidávala i nadrobno nakrájenou mladou kopřivu nebo medvědí česnek, podle toho, co právě nasbírala. Je to opravdu vynikající velikonoční vylepšení.

Směs nyní jen navrstvěte do podélné vymazané formy. Pečte při 180 stupních 40-45 minut (nebo podle trouby).

Po vychladnutí můžete podávat. Tento recept je vynikající teplý i na studeno.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Pokračovat