Příprava:

Směs zeleninového salátu uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme. Klidně dokořeňte, aby byl konečný výsledek neslaný.

Želatinu přidáme do cca 1-1,5 dl horké vody a na malém plameni za stálého míchání rozpustíme. Nechte vychladnout. Po vychladnutí přidejte k majonézovému základu a důkladně promíchejte. Zeleninovou směs také promícháme. Formu zabalíme potravinovou folií nebo alobalem tak, aby na obě strany přesahovala.

Polovinu francouzského salátu uhladíme na dně formy a do řady položíme vejce, poté přikryjeme druhou polovinou salátu. Okraje fólie přehněte ve všech směrech.


Klepnutím na formulář na stůl naplňte salát rovnoměrně. Dejte do lednice alespoň na 5 hodin, ale je lepší, když můžete zamrazit přes noc.


Druhý den přiklopíme sejmeme z něj alobal a můžeme dle libosti ozdobit okvětními lístky a petrželkou nakrájenou z červené papriky.

Zdroj: lilla-konyhaja.blogspot.hu