postup:

Vodu tuk a sůl dáme sevřít do hrnce (je dobré použít hrnec s hrubším dnem), potom nasypeme po trošce mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme a mícháme, dokud se těsto nelepí na stěny a dno (cca 4-5 minut). Odstavíme a mícháme do vychladnutí.

Nakonec postupně přidáme jedno po druhém celá vejce a vše dobře vymícháme na hladké těsto.

Těsto navrstvíme do kapsy a stříkáme na vymazaný plech (nebo na pečící papír) věnečky. Pečeme na 170 C asi 20 min. Před vložením do trouby věnečky postříkáme vodou. Při pečení se trouba NESMÍ otevírat. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min. Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit, abych zjistila jestli je uvnitř upečený.

Krém: Většinu mléka s cukrem dáme vařit na plamen. V troše mléka rozmícháme žloutky s pudinkem a moukou. Směs vmícháme do horkého mléka na plameni a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme našlehané změklé máslo – utřeme jednotný krém.

Věnečky po upečení (když jsou vlažné) rozpůlíme, necháme vychladnout a naplníme krémem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk