Sirup na záněty v krku a horečku

Nalijte litr vody na kilogram černých bobulí moruše a přidejte dvě lžičky jablečného octa. Nechte takto připravený sirup stát 24 hodin. Následující den přidáme do směsi kilogram hnědého cukru nebo jiného přírodního sladidla. Vařte sirup na požadovanou hustotu. Připravený sirup nalijte do sterilizovaných lahví a vypijte několikrát denně zředěný vodou.

No i v případě této zázračné rostliny je třeba mít na paměti, že vše je velmi škodlivé. Proto nemusíte přehánět ani s meruňkou. Nadměrné stravování může způsobit halucinace nebo zažívací potíže. A nakonec můžete udělat více škody než zlepšení. Dopřejte svému tělu každý den špetku moruše a zdraví vám bude děkováno.

Zázrak na hubnutí

Přírodní složka zvaná rutin, která obsahuje moruše, může v těle aktivovat hnědý tuk, který pomáhá spálit kalorie.

Hnědý tuk je obvykle aktivován v chladném počasí, ale může být také aktivován rutinou. Účelem hnědého tuku, také známého jako „dobrý tuk“, je přeměnit jídlo v teplo. Konzumace moruše proto může lidem pomoci spalovat více kalorií.

Další výhodou rutinní činnosti je to, že pomáhá vyrovnat hladiny glukózy v krvi. Do své stravy můžete přidat plody moruše, nebo lze listy bílé a černé moruše koupit v sušeném stavu jako čaj.

Zdroj:Irecept