postup:

Nejprve si připravíme šlehačku. V míse si vyšleháme dobře vychlazenou smetanu na šlehání. Šlehačku následně odložíme do chladničky a připravíme si další ingredience.

Jahody omyjeme, očistíme od stopek a lístků a dobře rozmixujeme. Pokud máte rady chuť kousků ovoce jako v jogurtu, nemixujte jejich úplně. Následně smícháme mascarpone spolu s jahodami do jedné směsi.

Z chladničky vybereme šlehačku a postupně ji začneme vměšovat do jahodové směsi. Přidáváme ji opatrně, aby nám „nespadla“. Do takto připraveného krému na závěr přidáme sladidlo podle chuti.

Krém naplníme do uzavíratelných nádob (nejlépe skleněných) a skladujeme v chladničce. Použít ho můžeme i jako náplň do zákusků nebo jím natřeme dort a ozdobíme ovocem. Skvěle se hodí i do zmrzlinových pohárů nebo smetanových dezertů s piškoty. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť!

Zdroj.somzena