postup:
Želatinu připravíme podle návodu na obalu – necháme nabobtnat a potom mícháním rozpustíme na plameni – ale nevaříme.
Sejmeme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Kysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkou. Mícháme, dokud se krystaly cukru úplně nerozpustí.
Očistíme a omyjeme ovoce a bobule. Z broskví a meruněk odstraňte pecky. Ovoce nakrájíme na malé kousky.
Ochlazený želatinový roztok nalijte do zakysané smetany, zamíchejte. Hmota se může zdát trochu vodnatá, ale nebojte se, vše dokonale ztvrdne.
Nechte malou část ovoce na zdobení na zdobení dortu na vrch. Přidejte zbývající ovoce do kyselého želé a důkladně promíchejte tak, aby bylo rovnoměrně rozložené v celém objemu.
Želé s ovocem nalijte do připravené formy nebo hluboké mísy. Dejte zbylé ovoce nebo bobule na vrch na dekoraci.
Koláč nechte vychladit v lednici asi 3-4 hodiny.
Po vychlazení koláče ho oddělte nožem z formy a uvolněte boky. Pokud máte problém oddělit dort od formy, ponořte formu do horké vody na 10-15 sekund.
Ovocný krémový koláč je chutný a lehký. Sladkost kyselého želé v něm jde krásně dohromady s kyselostí ovoce.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk