POSTUP

  1. Bílky vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Kakao smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům – promícháme už jen lžící.
  2. Připravíme si vyšší plech na pečení. Na dno položíme oplátku a navrstvíme kakaové těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.
  3. Bílka vyšleháme mixérem do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr. Mleté vlašské ořechy smícháme s polohrubou moukou a přidáme k bílkům – promícháme už jen lžící.
  4. Stejným způsobem upečeme i ořechové těsto.

Krém:


Žloutky smícháme s moukou, přidáme 100 ml mléka a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme utřené žloutky s moukou a mlékem. Uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.

Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlou žloutkovou hmotu.Na upečené kakaové těsto natřeme polovinu vyšlehaného krému, položíme ořechové těsto s oplatkou a navrstvíme druhou polovinu krému. Na vrch položíme třetí oplátku. Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou, nemusíme.

Zdroj: Coolinarika