V klinických pokusech se používá čaj z koncentrovaného pampeliškového kořene

Tyto slibné výsledky vedly neziskovou organizaci Mitacs k oslovení společnosti AOR Inc., která v Calgary vyrábí zdravé přírodní produkty, aby vyvinula pampeliškový čajový prášek výrazně silnější než ty, které se dají najít v obchodech se zdravou výživou.

Dělají to tak, že kořen pampelišky semelou, vytvoří z něj extrakt, a potom z něj lyofilizací vyrobí prášek, který si pacienti rozpustí ve vodě a vypijí.

Pro klinický pokus, který se uskuteční ve windsorském Regionálním rakovinovém centru, vyrábí ARO 6000 dávek tohoto čaje a zúčastní se ho 30 pacientů s různými druhy rakoviny, včetně leukémie, kteří neměli úspěch s konvenční léčbou.

V prohlášení projektu Kořen pampelišky na webové stránce University of Windsor se píše:

Od zahájení tohoto projektu jsme byli schopni úspěšně posoudit účinek prostého vodného výluhu pampeliškového kořene na různé druhy lidských rakovinných buněk v laboratoři.

Pozorovali jsme jeho účinnost proti lidské T-buněčné leukémii, chronické myelomonocytickej leukémii, rakovině slinivky a tlustého střeva, přičemž nebyl nijak toxický pro nenádorové buňky.

Kromě toho byly tyto studie účinnosti potvrzeno na pokusných zvířatech (myších), kterým byly transplantovány buňky lidské rakoviny střeva.

Vědkyně a onkologický, Dr. Caroline Hammová, řekla, že někteří její pacienti zaznamenali zlepšení i po pití čaje z pampeliškového kořene, zakoupeného v obchodech se zdravou výživou.

Koncentrovaný čaj by se mohl osvědčit jako ještě účinnější a teoreticky zachránit velké množství životů.

Pokračování na další straně