Postup:

Začněte máslem, které rozpusťte nejlépe ve vodní lázni a přelejte do mísy. K máslu poté přidejte vejce, kondenzované mléko z plechovky, šťávu z půlky citronu a jedlou sodu. Než přidáte mouku, dobře ji prosejte, což ji zbaví případných nečistot a provzdušní ji a bude tak lépe připravená k pečení. Plech, na kterém budete korpus péct, vyložte pečicím papírem a nalejte na něj polovinu těsta. Do zbylé poloviny vmíchejte kakao a rovněž nalejte na plech. Čím méně kakao rozmícháte, tím bude těsto více mramorové. Při teplotě 180 °C pečte po dobu 10 minut.

Mezitím vmíchejte cukr do zakysané smetany a směs důkladně vyšlehejte.

Vychladlý dortový základ rozdělte podélně na tři stejné díly. Spodní vrstvu potřete shora připraveným krémem, na něj položte další vrstvu, opět promažte a zakončete posledním dílem korpusu, který rovněž namažte. Dort můžete pomazat také ze stran.

Hotový dort můžete samozřejmě také dozdobit, například mandlovými plátky, čokoládovými hoblinami nebo ovocem, záleží na vaší chuti a fantazii. Dezert nechte vychladit a poté je připraven pro rodinu nebo pro hosty.

Přejeme vám dobrou chuť.

Zdrj:Irecept